Rólam - Csürke Csaba vagyok...

Csürke Csaba vagyok, minősített Spartan Kettlebell instruktor/edző, lelkes sportember, ezermester és örök optimista.

Csürke Csaba kettlebell edző a tengerparton áll egy kettlebellel a kezében

Gyermekkoromban nem volt túl sok alternatíva a sportolásra. Vagy fociztál, vagy nem. Ha nem, jó eséllyel kirekesztetté váltál. Mivel engem teljesen hidegen hagyott a futball, ezért hamar a második csoportban találtam magam. Akkori méreteimből, visszahúzódottságomból kifolyólag elég hamar és gyakran lettem a vagány gyerekek célpontja. Rájöttem, hogy döntenem kell! Vagy bele süllyedek ebbe a szerepbe, vagy teszek ellene valamit.

A sport mellett döntöttem
és kiléptem az addigi komfort zónámból.

Ezután találkoztam leendő edzőmmel, apai jó barátommal, akivel először kettesben bokszolni kezdtünk, majd később, mikor már többen csatlakoztak, megalapítottuk boksz klubunkat, ami a mai napig működik.

Később valami többre vágytam, így találkoztam 2004-ben a Krav-magával, amit évekig oktattam és aminek a „SOHA NEM ADOM FEL” mentalitása azóta is meghatározza az életemet. Ezt a felfogást próbálom azóta is belecsempészni az edzéseimbe, és átadni tanítványaimnak. meghatározza az életemet. Ezt a felfogást próbálom azóta is belecsempészni az edzéseimbe, és átadni tanítványaimnak.

SOHA NEM ADOM FEL!

Nagyjából 2009-ben találkoztam először a Spartan Training rendszerével, amit Antti Nurmi (FIN) alkotott meg, aki komoly küzdősport és közelharc múlttal rendelkezik. A rendszer elsősorban a küzdősportolók erőnléti edzésére szolgált, de hatékonysága, zsírégető és izomépítő hatása révén átvette a fitneszvilág is.

 

Hazánkban Bánkúti Gabriella képviseli jelenleg a Spartan Gear termékcsaládot, Ő az európai vezetője az irányzatnak. Emellett az IWI Sportakadémia egyik kiemelkedő alakja és vezető oktatója. Mellette segédkezem a leendő Kettlebell (girja) oktatók képzésében és a régebbi oktatók továbbképzésével is.

Sok évvel ezelőtt én is letettem a Kettlebesport oktatói vizsgát, ami által hivatalosan versenyekre készíthetek fel versenyzőket. Jómagam is indultam már jópár versenyen pozitív eredményekkel. csapatomban is több versenyző született, akik a mai napig szerelmüknek vallják ezt a sportot.

A Spartan Training - lévén, hogy kiváló edzésforma, erőnlét-növelésben, alakformálásban utolérhetetlen – ma már egyre népszerűbb nemcsak a küzdősportokat űzők körében, hanem azok között is, akik valamilyen izgalmas alternatívát keresnek sportoláshoz, vagy egyéb sportág mellett van szükségük állóképesség javításra.

A Spartan Training egyik legnagyobb erőssége a kettlebell.

Itt jön képbe a kettlebell ami a személyes kedvencem. Hihetetlen erő és állóképesség vonzata van ennek a nagyon egyszerű eszköznek, más néven "füles vasgolyónak". Amikor először a kezembe vettem, tudtam, hogy ez lesz az, amivel nap, mint nap edzeni fogok, amíg lesz elég erőm, hogy elbírjam.

Csürke Csaba kettlebell edző a Parlament mellett.

Az elmúlt évek alatt kipróbáltam és kitanultam a létező technikák és módszerek tucatjait, melyek segítségével ma már magabiztosan és töretlen lelkesedéssel kezelem a kettlebellt. Megtapasztaltam a sport pozitív előnyeit saját magamon is, amit szeretnék továbbadni.

Amit még különlegesnek tartok, hogy egyéb sportágak mellé nagyon hatékony erő álló képesség növelő rendszer. Azok, aki futnak, küzdősportolnak vagy egyéb hasonló tevékenységet űznek, amihez kell az erő és állóképesség, saját testükön  tapasztalják meg, hogy akár rövid idő alatt is ugrásszerűen megnő a teljesítményük. Pályafutásom során soha nem találkoztam ilyen hatékony eszközzel, ami egyszerre segíts fogyni és izmot is épít.

Edzéseimet Budapest belvárosában tartom a reggeli és esti órákban, azonban vállalok személyi edzést is egyedi időpontokban.

Ha nem hiszel nekem, próbáld ki!
Várlak a kettlebell edzéseimen, az első alkalmat én állom!