Életem a sport

v, 2014. aug. 17. - 12:05 -- Csürke Csaba
Csürke Csaba egy kettelbellt forgat

Nem sokan tehetik meg, hogy ezt a filozófiát magukénak érezzék, de szerencsére nem is kell! Nagyon fontos azonban, hogy valamilyen mozgásforma mindenki életének szerves része kell, hogy legyen. Nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, lehet ez akár egy nagy séta a parkban, biciklizés a pároddal, focizás a haverokkal, vagy egy kiadós úszás valamelyik tóban/uszodában. A Dunába inkább ne menjetek bele!

Aki már ezek közül valamelyiket teljesítette, nyugodtan fekhet le éjszaka, a kötelező minimumot elérte. A legtöbb ember azonban ennél többre vágyik. Erős akar lenni, szépen kidolgozott izmokat szeretne, és el szeretné tüntetni az összes zsírt a testéről. Komplex iparágak épülnek arra, hogy elhitessék a delikvensekkel, ha ezt megveszed, ha azt szeded, ha így étkezel, akkor már semmi dolgod nincs, csak hátradőlve várni az eredményt. Sajnos el kell oszlatnom ezt a tévhitet, mert csak egy egyetemes igazság van.

Csürke Csaba forgatja a kettlebellt

Munka nélkül, nincs eredmény!

Ez bizony azt jelenti, hogy a karcsúságért és az izmokért bizony meg kell izzadni, és másnap biztosan lesz izomlázad is. Aki ezt nem tudja elfogadni, annak sajnos nem tudok mit mondani, bevette a kék kapszulát, és tovább él a látszólagos, hamis boldogságban. Ellenben, akik elfogadják, vagy már elfogadták ezt a tényt, azok tudják, hogy bizony csak kemény, fáradtságos munkával lehet eredményt elérni, bármilyen mozgásformáról is legyen szó. A sok-sok lehetőség közül egyet emelnék ki, ami megváltoztatta az életemet és saját bőrömön tapasztaltam, hogy minden fentebb említett feltételnek megfelel: a Spartan Kettlebell. A Kettlebell az, ami nem csak izmosít, szálkásít, fogyaszt, de a 3E rendszer minden kritériumának megfelel. 3E = Erő, Energia, Egészség

Erő

A mai látványközpontú világban az erő fontossága teljesen háttérbe szorult. Szilikont ültetnek be izmok helyett, tiltott szerekkel fújatják fel magukat férfiak (!!!) csakhogy hamar elérjék a kívánt kinézetet. Pedig egyetlen igaz útja van az izomépítésnek, az pedig az erőn át vezet. Nincs még egy olyan hatásos eszköz, mint a Kettlebell, ami ilyen mértékű állóképességgel és erővel ruházza fel használóját. Megdolgoztatja a gerinc környéki mélyizmokat, a mély hátizmokat, a has és a csípő izmait, ez erős és stabil törzset eredményez, ami minden erő alapja. A füles vasgolyóval páratlan vázizomzatot építhetsz magadnak.

Csürke Csaba a helyet technikát mutatja egy szabadtéri kettlebell edzésen.

Energia

Legnagyobb előnye – amivel semmilyen más mozgásforma nem tud versenyezni – hogy egyszerre képes aerob és anaerob hatást kifejteni az edzés során, ezzel hihetetlen robbanékony izomzatot építve viselőjének. Látványos energiaszint emelkedést okoz, ami kihat a mindennapi életre. Tanítványaim már pár hét után arról számoltak be, hogy jobban teljesítettek a munkahelyen, és otthon is. Frissebben keltek, jobban bírták a gyűrődést és a stresszt is könnyebben legyőzték. Nem hiszed? Próbáld ki, csináld rendszeresen egy hónapig, és oszd meg velem a tapasztalataidat.

Egészség

A sport egyik legfontosabb hozadéka, hogy az emberek sokkal egészségesebbek lesznek tőle. A kettlebell meglehetősen komoly, és egyedi terhelést nyújt használójának, ezáltal nemcsak a test külső páncélzatát erősíti meg, hanem olyan immunválaszra is kényszeríti a szervezetet, amitől sokkal ellenállóbb lesz a külső behatolásokkal szemben. Másik fontos dolog, amire mindenki esztétikai problémaként gondol, azonban rendkívül súlyos egészségügyi veszély, az elhízás. A megoldás erre is a kettlebell, hisz nincs még egy olyan sporttevékenység, ami versenyezhet a vele végzett edzések alatt elégetett kalóriaszámmal (1000-1200/óra).

Ha kedvet kaptál gyere és látogasd valamelyik edzésem! Az első óra ingyenes!