Kettlebell Blog

Nem csak a tested lesz hálás azért, ha sportolsz – Így vedd fel a harcot sikeresen a stresszel!

v, 2020. szep. 13. - 15:52 -- Csürke Csaba

Ha elhatározod, hogy sportolni kezdesz, bérletet veszel egy edzőterembe vagy személyi edzőhöz fordulsz, a legtöbbször két dolog motivál. Az egyik, és ez főleg a nőkre jellemző, a fogyás, a másik az izomépítés.

IGSF Országos Bajnokság selejtező 2019

sze, 2019. aug. 28. - 15:20 -- Csürke Csaba

2019. augusztus 24-én részt vettünk az IGSF Országos Bajnokság selejtezőn, Százhalombattán. Az IGSF az egyik legrégebbi kettlebell szervezet Magyarországon. A Szentkirályi Sportegyesületből idén hárman is képviseltek minket, amelyből ketten életük első versenyén próbálhatták meg magukat:

Sikersztori #13 - Sanyi története

k, 2019. júl. 9. - 8:03 -- Csürke Csaba

Be szeretném nektek mutatni Matula Sándort, újabb büszkeségét a Spartan Kettlebell csapatnak. Első találkozásunkkor egy kicsit félszeg rockernek tűnt. Az első csoportos óra után úgy nézett ki, hogy nem fog tudni együtt haladni a csoporttal. Hirtelen fiatalkori növése miatt elég helytelen volt a testtartása, illetve a mozgáskoordinációval is komoly problémák voltak. Tudtam, hogy hosszú és kemény út áll előtte, ha ezen változtatni akar.

Delta módszer, egy új edzés séma

sze, 2019. ápr. 24. - 9:29 -- Csürke Csaba

Be szeretnék nektek mutatni egy új edzés sémát, a Delta módszert, amit a Spartan Kettlebell edzések alatt fejlesztettem ki. A módszer egy egyszerű ötletre épül, amelyet ha lerajzolunk, akkor egy háromszögekből álló keretrendszert kapunk. Innen ered a neve is, mivel a delta görög eredetű betű a háromszög szinonímájaként is ismert.

Félpentathlon verseny beszámoló

k, 2019. már. 26. - 22:36 -- Csürke Csaba

Két versenyzőnk, Tramontini Dóri és Hamvas Zoli a Budapest Kettlebell Sportegyesület által szervezett félpentathlon versenyen mérettette meg magát a hétvégén a Thor Gymben. Az eddig is hihetetlen erejéről és állóképességéről ismert Dóri – akinek már nem ez volt az első versenye és győzelme - maga mögött hagyta nembeli társait, és abszolút bajnokként lépett a dobogó első fokára. Zoli most próbálta ki először milyen is platformon, bírók előtt bemutatni a tudását. Neki sincs oka panaszra, hiszen a kisebb grizzly termetű úriember csupán pár ponttal marad le a harmadik helyről. 

Oldalak