Kettlebell Blog

IGSF Országos Bajnokság selejtező 2019

sze, 2019. aug. 28. - 15:20 -- Csürke Csaba

2019. augusztus 24-én részt vettünk az IGSF Országos Bajnokság selejtezőn, Százhalombattán. Az IGSF az egyik legrégebbi kettlebell szervezet Magyarországon. A Szentkirályi Sportegyesületből idén hárman is képviseltek minket, amelyből ketten életük első versenyén próbálhatták meg magukat:

Sikersztori #13 - Sanyi története

k, 2019. júl. 9. - 8:03 -- Csürke Csaba

Be szeretném nektek mutatni Matula Sándort, újabb büszkeségét a Spartan Kettlebell csapatnak. Első találkozásunkkor egy kicsit félszeg rockernek tűnt. Az első csoportos óra után úgy nézett ki, hogy nem fog tudni együtt haladni a csoporttal. Hirtelen fiatalkori növése miatt elég helytelen volt a testtartása, illetve a mozgáskoordinációval is komoly problémák voltak. Tudtam, hogy hosszú és kemény út áll előtte, ha ezen változtatni akar.

Delta módszer, egy új edzés séma

sze, 2019. ápr. 24. - 9:29 -- Csürke Csaba

Be szeretnék nektek mutatni egy új edzés sémát, a Delta módszert, amit a Spartan Kettlebell edzések alatt fejlesztettem ki. A módszer egy egyszerű ötletre épül, amelyet ha lerajzolunk, akkor egy háromszögekből álló keretrendszert kapunk. Innen ered a neve is, mivel a delta görög eredetű betű a háromszög szinonímájaként is ismert.

Félpentathlon verseny beszámoló

k, 2019. már. 26. - 22:36 -- Csürke Csaba

Két versenyzőnk, Tramontini Dóri és Hamvas Zoli a Budapest Kettlebell Sportegyesület által szervezett félpentathlon versenyen mérettette meg magát a hétvégén a Thor Gymben. Az eddig is hihetetlen erejéről és állóképességéről ismert Dóri – akinek már nem ez volt az első versenye és győzelme - maga mögött hagyta nembeli társait, és abszolút bajnokként lépett a dobogó első fokára. Zoli most próbálta ki először milyen is platformon, bírók előtt bemutatni a tudását. Neki sincs oka panaszra, hiszen a kisebb grizzly termetű úriember csupán pár ponttal marad le a harmadik helyről. 

Kedves leendő Girja edzők!

h, 2018. nov. 19. - 22:10 -- Csürke Csaba

Pár gondolatot osztanék meg a girja világából.

Igen, nem véletlenül írom azt, hogy világ. A girját lehet úgy kezelni, mint minden más sporteszközt. Lehet „színesíteni” a palettádat, ahogy szokták mondani egy páran. Ha így gondolod, akkor soha nem fogod meglátni azt, ami e mögött az egyszerűnek mondható sporteszköz mögött van. Lehet 10-es 20-as ismétlésszámokban gondolkodni, betenni egy állomásnak a köredzésedbe, hogy érdekesebb legyen az edzés a vendégeid számára.

Verseny beszámoló

sze, 2018. szep. 12. - 22:57 -- Csürke Csaba

2018. szeptember 8-án részt vettünk az IKMF által rendezett félmaraton girisport országos bajnokságon. A Spartan Kettlebell színeiben Andrási Nóri és Tramontíni Dóri vettek részt, akik kimagasló teljesítményről tettek tanúbizonyságot.

A drukk és a versenyen való teljesítmény fantasztikus volt. Ezúton is gratulálok Nektek lányok és sok hasonló teljesítményt kívánok!

Eredmények

Andrási Nóra: hosszú ciklus (clean & jerk) 12 kg-os girjával 385 ismétlés

Oldalak