A ruhád nem fog helyetted edzeni

v, 2016. júl. 31. - 10:58 -- Csürke Csaba
Nem a ruha teszi az embert

Pár hónapja azt vettem észre, hogy az utcán, a TV-ben, az újságokban és az interneten folyamatosan ömlenek ránk a testedzéssel, sportolással kapcsolatos reklámok, képek, posztok, stb. Én kifejezetten örülök ennek, hiszen a sport és a mozgás nagyon fontos egy ember életében. Főleg manapság, amikor az életünk kényelmét egyre inkább kiszolgáló berendezési tárgyak elterjedésével szinte nullára csökken a mozgásra való igényünk. Na de akkor mi is a baj?

Mint minden trend, úgy a sport iránti igényünk is divattá vált, létrehozva egy több milliárd forintos iparágat világszinten: ruhák, táplálék kiegészítők, vitaminok, csodaszerek, egyéb eszközök. És ami a legszembetűnőbb, hogy számos edzőteremben találkozhatunk a legújabb márkás sportcuccban pompázó, tökéletes és a „tökéletességhez vezető rögös úton elinduló” testalkatú emberekkel. De persze ezzel sincs semmi baj, ha valaki megengedheti magának, akkor hajrá.

A gond ott kezdődik, ha valaki csak ezért jár le edzeni, hogy nagyzoljon a legújabb ruhadarabjaival, mivel sok ember ezt sajnos nem engedheti meg magának, és emiatt frusztrált lehet.

Edzőtermi selfie

Pályafutásom alatt sajnos találkoztam ilyen emberekkel is. És nekik üzenek egy jó kis közhellyel:

Nem a ruha teszi az embert.

Nem másért edzel, hanem magadért. Vehetsz bármilyen márkás cipőt, nadrágot, ezerszínű, csillogó sportfelsőt, ezektől sajnos nem fogsz fejlődni.  Én az egyszerűség híve vagyok. A terem, ahol az edzéseket tartom egyszerű, kis terem. Ott minden ember megtalálja a számítását, kivéve, aki csillogásra és villogásra számít! Ez egy kis „erőműhely”, pont mint a filmekben, ahol az ember elkezd edzeni és megváltozik az élete.

Küzd, fejlődik és fokozatosan átlépi a korlátait.

Nem egy ilyen példát láttam a valóságban. Nálunk a csapat nagyon befogadó és barátságos. Aki ezt keresi, azonnal úgy érezheti, hogy egy családra lelt. És senkit nem érdekel, milyen ruha van rajtad, úgyhogy ez ne tartson vissza.

Csürke Csaba a tóparton kettlebellezik

 

Szóval ne a külsőségekkel foglalkozz, ne a másikat nézd, inkább tarts mindig szem előtt, hogy mit akarsz elérni. Nem a ruhádtól leszel sikeres az edzőteremben, a divatot hagyd meg a magánéletednek és a munkádnak. Hozzánk elég, ha egy kényelmes sport cuccot hozol és törülközőt (amire garantáltan szükséged lesz). Meg egy kis vizet! 

Várlak téged is edzéseimen!