IGSF Országos Bajnokság selejtező 2019

sze, 2019. aug. 28. - 15:20 -- Csürke Csaba
IGSF Országos Selejtező

2019. augusztus 24-én részt vettünk az IGSF Országos Bajnokság selejtezőn, Százhalombattán. Az IGSF az egyik legrégebbi kettlebell szervezet Magyarországon. A Szentkirályi Sportegyesületből idén hárman is képviseltek minket, amelyből ketten életük első versenyén próbálhatták meg magukat:

  • Andrási Nóra
  • Németh Andrea
  • Petrovics Adrienn

Előkészületek

Természetesen a verseny előtti izgalom sem maradt el, de ennek ellenére a lányok nagyon jól teljesítettek és büszke vagyok rájuk. A felkészülés folyamán a fő szempont a technikák tökéletes kivitelezésén volt. Ez azért volt fontos, mert a versenyszabályok szerint a gyakorlat szabályos végrehajtásánál kapnak csak pontot a versenyzők. Ez azt jelenti, hogy a fej fölé kinyomott vagy lendített golyónak mozdulatlanná kell válnia egy bizonyos ideig, mert a bíró csak erre ad pontot.

Eredmények

  • Andrási Nóra: első helyezett, hosszú ciklus, 142, 12 kg.
  • Németh Andrea: első helyezett, hosszú ciklus, 115 darab. 12 kg.
  • Petrovics Adrienn: első helyezett,  szakítás, 199 darab, 8 kg.

Meg kell még említenem Tóth Dórit is, aki Szolnoki Joó Robi edző baratom versenyzője. Ő is első versenyén indult, és szemet gyönyörködtető technikával dolgozott. Szakításban 12-es golyóval 208 ismétlést ért el.

Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, és megérdemlik a tapsot!

Versenyezz te is!

Maga a versenyzés nagyon szép dolog, és remek kihívás. Olyan motivációt meríthetsz belőle, amelynek hatására gyorsabban fejlődsz. Kipróbálhatod magad és összemérheted fizikai és mentális tudásodat másokkal szemben. 

A versenyfelkészülés alatt tökéletesen begyokoroljuk a technikát. A felkészülésnek köszönhetően olyan izomzatra és erőnlétre tehetsz szert, amivel képes leszel akár 5-6 percig folyamatosan egy kézzel dolgozni vagy akár 30 percen át. Megtanulod, hogyan nézz szembe a súly testre gyakorolt hatásával, illetve a kéz elsavasodásával.

A versenyzés alapja a tökéletes technika, erő, céltudatosság és a kitartás. A verseny komoly célt ad az edzéseknek, formálja a jellemed, és így még többet hoz ki belőled.

Ha szeretnél versenyezni, keress elérhetőségeimen!

Címkék: