Kedves leendő Girja edzők!

h, 2018. nov. 19. - 22:10 -- Csürke Csaba
Girja képzés

Pár gondolatot osztanék meg a girja világából.

Igen, nem véletlenül írom azt, hogy világ. A girját lehet úgy kezelni, mint minden más sporteszközt. Lehet „színesíteni” a palettádat, ahogy szokták mondani egy páran. Ha így gondolod, akkor soha nem fogod meglátni azt, ami e mögött az egyszerűnek mondható sporteszköz mögött van. Lehet 10-es 20-as ismétlésszámokban gondolkodni, betenni egy állomásnak a köredzésedbe, hogy érdekesebb legyen az edzés a vendégeid számára.

Lehet golyós edzést tartani szenvtelenül, szárazan, lelkesedés nélkül. A golyó azok számára, akik tudjuk, miről szól, egy életforma. Golyósnak lenni „kiváltság” és élmény! Mi nem tudjuk elképzelni, hogy elmenjünk nyaralni pár girja nélkül. Lehet bolondság, de felvállaljuk. Az hogy igazán megismerd a titkát, mert igenis van titka, nem megy egyik napról a másikra. 

Évszázadok óta használják ezt az az Orosz emberek. Olyan teljesítményeket hoz és okoz, amit sokszor föl sem tudunk fogni. Olyan hatása van az emberi testre, amit én személy szerint orvosságkét, és kötelező dologként írnék föl mindenki számára! Nem degradálok és minősítek, de nincs még egy ilyen eszköz, ami ezt tudja! 

És hogy miért?

Mert nincs még egy olyan eszköz, ami a folyamatos mozgás által a „részeddé” válik. Most megint nem arról beszélek, hogy hatszor a fejed fölé nyomod, bár nagy súlynál ez is igencsak katarzis élményt okoz. Csinálj szetteket öt vagy tíz percben, esetleg ne tedd le a golyót harminc, hatvan vagy ki tudja hány percen keresztül. Olyan élményeid lesznek, amit soha semmivel nem fogsz átélni. De persze idáig el kell jutni. Ez egy út, amiben megismerheted önmagadat is teljesen máshogy, mint ahogy eddig gondolkodtál magadról. Ez egy önismereti út is, ahol hatalmasat fejlődhetsz fizikailag és mentálisan is!

Sok tapasztalat és példa van arra, hogy hogyan változnak meg életek ennek a vasgömbnek a használata által. Olyan emberek, akik vesztes életet éltek, harcosokká váltak. Antisportolók igazi sportemberré. Hogy azok, akik életükben nem gondolták magukról, bírók előtt versenytársakkal mérettetik meg magukat sokszor vérrel és izzadtsággal.

Ha olyan edzővé akarsz válni, aki az embereknek nemcsak mozgást, de az életüket és talán a jövőjüket is meghatározó célt akar adni, akkor az már egy jó alap. 

Egy hétvége alatt természetesen még nem válsz a vas mesterévé, de nyilván ez az első lépcsőfok. Kívánjuk Neked és Nektek, hogy érezzétek meg a vas ízét, és tegyétek többé azokat, akik rátok bízzák a testüket. Várunk edzőképzésünkön!

Címkék: