Mi is folyik a Spartan Kettlebell edzésen?

v, 2018. okt. 14. - 16:03 -- Csürke Csaba
Spartan Kettlebell edzés

Jöjjön egy kis betekintés a „Szentkirályis” életbe. Ha valaki elsőre eljön a Szentkirályi Sportegyesület termébe, akkor hamar megtapasztalhatja, hogy nálunk rendhagyó módon folynak az edzések. 

Miről szól egy csoportos edzés?

Bemész, beállsz, csinálod a többiekkel együtt. Vagy sikerül felvenni a ritmust, vagy nem. Ez a képességeidtől és a fizikai adottságaidtól függ. Ez nagyon jól is működhet, vagy pedig pont nem. Ezt ismertem fel a többéves edzői munkám során, hogy nem lehet mindenkire ugyanazt a gúnyát adni. Minden ember más élethelyzetben van, ezért nem mindenki ugyan olyan fizikai adottságokkal érkezik.

Egy gyors anyagcseréjű ember, ha nagy ismétlésszámokkal intenzíven dolgozik, nem biztos hogy azt az eredményt fogja látni önmagán, amit szeretne. Egy túlsúllyal rendelkező ember nem lesz megelégedve, ha 4-6 ismétlésekkel dolgozna.  

Annak érdekében, hogy a fent említett különbségeket összehangoljuk, bontott csoportokban dolgozunk. Ha kezdőként lejössz az első órára, akkor egy speciális foglalkozásban lesz részed.

Felmérés és alapok

Kezdőként az első órádon felmérjük a fizikai állapotod. Edzői munkám során alaposan kitapasztaltam melyek azok az egyszerű gyakorlatok, amelyekkel gyorsan és biztosan fel lehet mérni valakinek a fizikai adottságait és korlátait. A rövid felméréssel feltérképezzük a képességeid és állapotod. Ezek után megbeszéljük, hogyan haladjunk tovább.

Mindennek az lesz az alapja, hogy a technikákat alaposan és tökéletesen elsajátítsd. Ennek az a célja, hogy kialakuljon a megfelelő biztonságos eszközhasználat, a mozgás és testtudat.

Spartan Kettlebell edzés

Az osztott csoportok előnye

Tehát adott egy csoport, ahol különböző motivációjú és testtudatú emberek vannak. Ezért a haladó csoportokban osztott, de párhuzamos munka folyik. Van aki nagyobb intenzitású, több ismétléses gyakorlatot kap pulzus növeléses technikákkal, és mellette vannak akik hasonló gyakorlatokkal kevésbé intenzív, az erő építés szabályai figyelembevételével dolgoznak.

A kezdők ugyanazon csoportos edzésen belül szintén egyéni fejlesztésen mennek át. Számukra elsősorban a kettlebell alap technikák tökéletesítése a cél, mellette pedig az erőépítés és a dinamikus gyakorlatok elsajátítása. 

Spartan Kettlebell edzés

Személyreszabott edzések

Bár közösen dolgozunk, mégis sokszor személyreszabottak az edzések. Ez tőlünk edzőktől, akik a Szentkirályi Sportegyesületnél dolgozunk, plusz figyelmet igényel, azonban csak így tudjuk biztosítani mindenki számára a megfelelő fejlődést.

Az sem jelent problémát, ha valakinek fáj a térde, bokája, dereka vagy egyéb más testrésze. Mindig van a tarsolyunkban olyan alternatív gyakorlat, ami kiválthatja azt, amivel fájdalmat vagy kárt tudnál magadnak okozni. Ezért fontos, hogy mindig jelezd, ha valami fáj!

Remek közösség

A Szentkirályi Sportegyesületbe járók egy kis közösséget alkotnak. Ez az a terem, ahova ha lejössz, biztos hogy lesz pár ember, aki beszélget majd veled, mert nálunk az ember számít. Úgy alakítottuk ki a terem légkörét, hogy minél személyesebb és barátibb legyen a hangulat. Egy kis együtt edző közösséget képzelj el, ahol szinte mindenki hatással van a másikra. Inspirációt és példát mutatva egymásnak, hogy a legtöbbet és legjobbat tudd kihozni magadból.

Ami számomra a legnagyobb örömet okozza, hogy sokan évek óta tagjai ennek a közösségnek, és építő téglái is egyben. Amit nálunk találhatsz, az egy remek társaság, ahol ha nyitott vagy, gyorsan barátokra találsz. Nem azt nézzük, hogy honnan jöttél, mi van rajtad, hanem a kitartásodat, és a magadba fektetett alázatos munkát. 

Csatlakozz edzéseimhez hetetne többször és ismerd meg a kettlebell erejét.

Spartan Kettlebell edzés

Címkék: