Miért a legjobb a kettlebell?

sze, 2023. szep. 6. - 13:05 -- csurkecs

 

Elmondhatom magamról, hogy több mint 10 éve vagyok golyós edző. És ezt lehet a sporteszközre is érteni, de arra is, hogy tényleg a megszállottja vagyok ennek a vasdarabnak. 

Ez alatt az idő alatt rengeteg technikát megismertem, illetve rálátásom van sok más erősportra is, de állíthatom hogy semmivel nem lehet ennyiféle és ennyire változatos edzést összehozni mint ezzel a vasdarabbal.

Több mint 10 év napi használata, és tanítás mellett is elámulok, hogy mit lehet kihozni ebből az egészből. És nap mint nap rácsodálkozom, hogy mennyi mindent nem tudok még. 

 

Tudsz vele bitang erőt fejleszteni, erő-állóképességet, olyan izomzatot mint egy páncél ami körbeveszi a tested, és emellett az idegrendszered is hihetetlen sok ingert kap, ezáltal az is fejlődik.

 

A kettlebellel lehet egyszerű,

 

de komplex összetett mozgásokat végezni. 

Mivel a Kettlebell Akadémián kettlebell zsonglőrködéssel is foglalkozunk, az azokból kinyert nem általános mozdulatokat is beleépítettem a normál golyós technikákba. Ezáltal egy olyan átfogó kombinált gyakorlatokból álló rendszert hoztam létre, ami páratlan és egyedi. 

Én azt vallom, hogy egy edzésnek ahhoz hogy hatékony legyen, nem kell monotonnak és unalmasnak lennie, hanem akár a játékosságot is bele lehet bőven csempészni. 

A zsonglőr technikákban nagyon sok keresztirányú mozgás van, és ahogy írtam, ezek bele vannak építve a normál edzésekbe is. Ezáltal olyan ideg-izom kapcsolatokat tudunk fejleszteni, ami normál esetben nem lenne lehetséges. 

 

Ha ismered már az alap golyós technikákat,

 

de meguntad és szeretnél újat tanulni, akkor van egy jó hírem. Minden alap technikának van egy vagy több alternatív végrehajtási formája, ami mindig máshogy hat a testedre. 

Ahhoz viszont hogy ezeket kipróbáld és megtanuld, el kell jönnöd hozzánk, hogy a saját testeden tapasztald és érezd ezeknek a technikáknak a hatásait. 

Az, hogy a terembe bejönni könnyű, de onnan távozni már sokkal nehezebb, az egy másik dolog! :)