Sikersztori #13 - Sanyi története

k, 2019. júl. 9. - 8:03 -- Csürke Csaba
Matula Sándor Spartan Kettlebell

Be szeretném nektek mutatni Matula Sándort, újabb büszkeségét a Spartan Kettlebell csapatnak. Első találkozásunkkor egy kicsit félszeg rockernek tűnt. Az első csoportos óra után úgy nézett ki, hogy nem fog tudni együtt haladni a csoporttal. Hirtelen fiatalkori növése miatt elég helytelen volt a testtartása, illetve a mozgáskoordinációval is komoly problémák voltak. Tudtam, hogy hosszú és kemény út áll előtte, ha ezen változtatni akar.

Az első edzéseken elég nehezen haladtunk, azonban én mindig is hittem Sanyiban. Tettem ezt részben azért is, mert edzői tapasztalatom azt mondja, hogy mindenki képes fejlődni, továbbá hamar meggyőzött a Sanyi által mutatott elszántság és tűz. Látszott rajta, hogy nehezen megy neki, de nagyon akarja, és ez mindennél többet jelent. Minden edzésen szinte vért izzadva próbált jobb és jobb lenni. Kitartásának és szorgalmának következtében két hónap után már a csoportos edzéseken folytatta Kántor Attila szárnyai alatt.

Azóta eltelt több mint egy év, és egy teljes személyiségváltozásnak lehettünk ismét szemtanúi. Sanyi „megemberesedett”. A tartása rengeteget javult. És ez nem csak a fiziaki megjelenésére vonatkozik, hanem a belső tartására is. Lecserélődtek a kicsit szakadtasnak tűnő ruhák, és egy mosolygós, önmagában jóval magabiztosabb fiatalemberrel állunk már szemben. 

Szó szerint a golyó fogságába került ő is. A mozgáskoordinációs akadályok most ott tartanak, hogy Sanyi zsonglőrködni tanul a kettlebellel, ami a saját megítélésem szerint a legmagasabb szint ebben a sportban. Azonban még rengeteg munka van előtte, előttünk. Ez egy út, amin előre haladunk és messze még a cél. Íme Sanyi esete a füles vasgolyóval.

Matula Sándor

"Hol is kezdhetném? Mondjuk az elején. Gyerekkoromban hirtelen kezdtem el nőni, aminek hatására "S" alakú gerincferdülésem lett, mivel az izmaim nem tartották a tempót. Nem tartottam rendesen a hátam.

Kellett a suliban úszni járnom, kötelező volt. De csak egy évig. A tesiórákat nem szerettem, nem is tettem oda magam. Nem volt lehetőségem sportolni a szüleim anyagi helyzete miatt, pedig nagyon szerettem volna. Így felnőtt koromban elhatároztam, a sok hát, váll, és láb fájás miatt, és hogy 50 évesen ne "L" alakban járjak keljek, hogy ezen változtatom kell.

Meg tudom teremteni a rávalót, és arra van időm amire szánok.

De nem tudtam hova, merre menjek, mit sportoljak. Ekkor az élet úgy hozta hogy Kántor Attila a munkatársam lett. Elmondta, ő milyen edzésekre jár, és hogy mi az a Kettlebell. Én pedig azt mondtam, kipróbálom. És azóta függő vagyok, nem akarok kihagyni egy edzést sem. Ha kimarad, olyan hiányérzetem van, mint egy függőnek szokott lenni. Eleinte egy normális guggolás, fekvőtámasz, vagy swing sem ment. :) Sőt vicces volt a mozgásom, mikor Csabi tanított Swingelni. Leírhatatlan. De egy éve járok, egy nagyon jó éve.

Érzem, hogy egyre jobban erősödőm!

Pont ez volt a célom, és hogy jobban bírjam a hétköznapokat. Teljesült! Sőt, ezen felül számos egyéb elvárásom is teljesült magammal szemben. Nagyon nyugodt, stresszmentes ember lettem, akinek van tartása, kiállása. Merek az emberekre nézni, egyenes háttal menni az utcán. Nem ijedek meg a kihívásoktól, sőt keresem őket. Türelmet, és koncentrációt, odafigyelést tanultam. Kitartóbban tudok a feladataimra koncentrálni.

A mindennapokban könnyeben veszem a kihívásokat, legyenek azok szellemi vagy fizikai jellegűek.

Ez utóbbi jellemzőbb, mivel a munkám is fizikai. De egy szó mint száz, ha Attila és Csaba nem támogatnának szívvel, lélekkel az edzéseken, nem éltem volna meg ezeket a változásokat az életemben. Köszönöm barátaimnak: Csabának és Attilának!"

Matula Sándor

Mi is köszönjük a kedves szavakat Sanyi és nagyon büszkék vagyunk rád! Azonban a munka még nem ért véget, a sport egész életen át elkísér. Sanyi remek példája a kitartó munkának, és hogy a rendszeres mozgás milyen sokat tud emelni egy ember életszínvonalán. Ha szeretnél te is fejlődni testileg és lelkileg egyaránt, akkor gyere el hozzánk, és próbáld ki a Spartan Kettlebellt! Az első edzést én állom!