Töltekezz fel vitaminokkal a még hatékonyabb kettlebell-edzésekért!

h, 2020. okt. 5. - 20:02 -- Csürke Csaba
Töltekezz fel vitaminokkal

Azt te is biztosan tudod, hogy szervezetünk csak úgy működhet optimálisan, ha elegendő tápanyagot viszünk be, beleértve a vitaminokat és a nyomelemeket is. Általában azzal is mindenki egyetért, hogy ezeket jobb (lenne) a természetes formájában – tehát étellel –  magunkhoz venni. Innen azonban már egy csomó kérdés adódik: a legfontosabb talán az, hogy akár a leggondosabb táplálkozás mellett is, tudjuk-e vitaminpótlás nélkül biztosítani azt, amire a testünknek szüksége van. A válasz többnyire az, hogy nem, ugyanis több vizsgálat is kimutatta, hogy ma a gyorsérlelt, génkezelt gyümölcsök, zöldségek és a hetek alatt hatalmasra növelt, „felfújt” csirkék világában, minden élelmiszerünk kevesebb hasznos tápanyagot tartalmaz, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt. Persze, vannak szerencsések, akik mindent kistermelőtől szereznek be, de a legtöbb földi halandó nem biztos, hogy közéjük tartozik. 

Tehát a vitaminpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, akik sportolnak, azoknak pedig kötelező néhány alapvető vitamint beszerezniük. Az ugyanis nem lenne jó, ha alig hogy edzésbe kezdesz, máris a fokozott igénybevételtől legyengülne a szervezeted. Annak sem örülnél, ha nem olyan gyorsan fejlődsz, mint ahogyan lehetne, ha a kemény edzéseket kívülről is megtámogatnád. 

Kardinális kérdés az is, hogy honnan szerzed be a vitaminodat. Ma már kismillió cég gyártja ezeket, és azt is tudnod kell, hogy rengeteg olyan is van közöttük, amelyek korántsem tartalmazzák azt a vitaminmennyiséget, amely a dobozukon áll.  Sok esetben pedig ha tartalmazzák is, olyan rosszul felszívódó formában és silány segédanyag társaságában, hogy azok nagy részét konkrétan a vécén húzod le, tehát konkrétan csak pénzkidobás. Hogy te ne ess bele ebbe a hibába, segítünk neked! 

Mielőtt vásárlásba kezdesz, győződj meg arról, hogy megbízható cég, megbízható termékét válaszd, ha pedig hozzánk jársz vagy hozzánk szeretnél járni kettlebell edzésre, mi is ajánlunk olyan termékcsaládot, amelyek már többünknek beváltak. 

Duolife vitaminok

Most pedig nézzük – a teljesség igénye nélkül -, hogy mi az a minimum, ami mindenképpen kell ahhoz, hogy az immunrendszered erős maradjon, az izmaid és idegrendszered pedig jól regenerálódjanak az edzések után.  

C-vitamin

A tapasztatok azt mutatják, hogy nagyon jótékony hatású, ha az edzések után 500 mg C-vitamint beviszel. Ha a kettlebell edzések mellett még ezt is megteszed magadért, akkor a sporttal és a vitaminnal is megtámogattad a keringésedet és az érfalaidat. 

B-vitaminok

A C-hez hasonlóan a B-vitaminok is alapvető fontosságúak.  A B6-vitamin segíti a fehérje beépülését, így, ha izmot szeretnél építeni – és nyilvánvalóan szeretnél -, akkor a jobb eredmény érdekében a magas fehérjetartalmú táplálkozás mellett erre is szükséged lesz.  A B12-vitaminnak fontos szerepe van a sejtszintű anyagcserében, így a sejtek megújulásához elengedhetetlen. A  B2-vitamin pedig felelős az ételek energiává alakításáért, aminek fontosságát ugye, nem is kell hangsúlyoznunk. 

D-vitamin

A D-vitamin elengedhetetlenségéről csak az utóbbi években tudunk ilyen sokat, azóta azonban valódi csodaszerként tartják számon.  Az azonban szomorú tény, hogy télen a magyar lakosság legalább háromnegyede D-vitamin-hiányos, így annak pótlására a jól működő immunrendszerhez és a csontok ásványianyag-tartalmának növeléséhez és megőrzéséhez is szükség van. A D-vitamin segíti, hogy az ásványi anyagok az izomba kerüljenek, és az ízületek működését is javítják.  

Magnézium

Kutatások támasztják alá, hogy a magnéziumhiány nagyon sokat ronthat a sportteljesítményeden, így általában sportolóknak napi 500 mg-ot ajánlanak. A magnézum azonban számos formában előfordulhat egy kapszulában vagy porban, és előfordulhat, hogy számodra nem az az ideális. Jó, ha addig kísérletezel, amíg meg nem találod azt, ami nem okoz hasmenést számodra, ugyanis akkor biztosan nem sok hasznosul belőle. A magnézium a leghatásosabb izomgörcsök esetén is, akár edzés közben is pótolhatod, ha úgy érzed, fáradnak az izmaid. 

Megoszlanak a vélemények arról is, hogy külön-külön vigyük-e be a vitaminokat vagy multivitamint szedjünk. Vannak, akik a jól összeválogatott vitamincsomagra esküsznek, másoknak kényelmesebb egy kapszulában lenyelni az egész napos adagot. Mindkét megoldás jó lehet, de csak akkor – mint ahogy korábban említettük is – ha jó minőségűt veszel. 

Ha tanácstalan vagy, mi szívből és leginkább saját tapasztalatból ajánljuk neked a DuoLife termékeit. Termékfejlesztői a természetgyógyászat és nyugati orvoslás területének leginkább elismert szakemberei közé tartoznak, így a vitaminjaikat és táplálékkiegészítőiket – amelyekről egy későbbi cikkünkben írunk részletesebben - is több oldalról és gondosan megközelítve állítják össze a legtermészetesebb formában. 

Duolife vitaminok

Címkék: