Csürke Csaba munkára fogja az elme lusta kis manóit - Tóth Balázs írása

v, 2020. aug. 9. - 14:13 -- Csürke Csaba

Avagy így válhatsz puhány civilből tettre kész sportemberré a Magyar Kettlebell Akadémia programjával.

Van egy terem a belvárosban, ahol a modern hétköznapok leendő harcosai edződnek. Ez a Magyar Kettlebell Akadémia testépítő szentélye, ahol Csürke Csaba és tanítványai minden nap együtt dolgoznak egy egészségesebb Budapestért. A Szentkirályi utca 10. szám alatt nyíló pincében Te is elsajátíthatod a boldogabb, aktívabb, fittebb és nem utolsósorban kiegyensúlyozottabb városlakó életforma know-howját.

Építsd fel sportolói énedet az alapoktól a látványos mesterfogásokig

A kettlebell az orosz molnárlegények és erőemberek tudománya, akik túlélésük érdekében fejlesztették ki a nagyobb súlyok ritmikus továbbításának fortélyait. A város emberének ma már nem kell mázsás liszteszsákokat pakolásznia a mindennapi betevőért, igaz, fizikumára sem fordít megfelelő figyelmet.

A kettlebellezés alapjainak elsajátítását a helyes légzés és guggolás kivitelezésénél kezdjük, mert bármennyire is hihetetlen, pont az alapvető testtartások és élettani folyamatok összehangolásában véti a hétköznap embere a legtöbb hibát. A Magyar Kettlebell Akadémia programjában tehát csak és kizárólag a megfelelő alapozás után tanulhatsz meg új gyakorlatokat. Emellett leendő csapattársaid edzéstervébe is bekukkanthatsz, láthatod, hogy milyen izgalmas kihívások várnak rád hamarosan. 

Miben tud többet, miben kínál mást a Magyar Kettlebell Akadémia programja?

Csürke Csaba több mint 15 éve foglalkozik kifejezetten kettlebellezéssel (úgymond golyózással), de szakmai múltja és jelene kiterjed a harcművészetek és modern mozgástudományok területére is. A golyózással töltött hosszú évek során Csaba egy olyan képzési rendet alakított ki, ami úgy emeli be az egyént a csoportos edzések csapatmunkájába, hogy a napi edzéstervet mindig a testedzők fizikai és mentális állapotához igazítja. A Magyar Kettlebell Akadémia filozófiája az éppen megfelelő kihívásokkal motivált folyamatos építkezés, amely során nem csak fizikailag, de mentálisan és lelkileg is tovább fejlődhet a testedző. Közösségünk nem lájkokban, hanem életminőségben méri a program hatékonyságát!

Hogy jönnek ide az elme lusta kis manói?

A modern ember alapvetően a könnyű jutalmazásra van bedrótozva, azaz mindent, így erőt és egészséget is azonnal akar. A magas elvárások aztán hamar találkoznak a valósággal, ami nem ígér egyebet, csak izzadtságot és valóban kiérdemelt eredményeket. Az elme lusta kis manói viszont hamar felélik a mentális tartalékokat, és a kezdeti motivációt tunyaságra, önszabotázsra cserélik. Ez az elme énvédelmi mechanizmusa, ami gyakran a fejlődni vágyó lélek útjába áll. A kettlebellezés alapjainak elsajátításakor megtanulsz megküzdeni a belső gátakkal, a kishitűséggel és a figyelemhiánnyal. A kettlebellezés a test, a lélek és az elme együttműködését követeli meg, ezért is ilyen szép és egészséges sport a miénk.

Tudj meg többet a Magyar Kettlebell Akadémia programjáról személyesen!

Címkék: