Sikersztori #7 - Barna története

v, 2018. feb. 4. - 22:47 -- Csürke Csaba
Bartha Barna

Tudatosan élni mindig kifizetődő! Ez az egészségmegőrzésre is igaz. De az egészség nem csak a helyes táplálkozást és stresszmentes életet jelenti, hanem azt is, hogy olyan sportot választasz magadnak, amely a legjobb hatással van az életedre. Na a kettlebell pont egy ilyen sport, ami számos módon képes javítani az életviteleden, és segít megőrizni az egészséged, vagy éppen helyrehozni az elhanyagolt tested. Erről szól újabb sikersztorink, amely Bartha Barna esetét írja le a füles vasgolyóval:

"Személyes történetem a kettlebellel  és a heti rendszeres testmozgással 2015 szeptemberében kezdődött, amikor egyik kollégám, aki néhány nappal korábban már részt vett egy próbanapon, elcsalt magával, mivel felesége, akivel tervei szerint közösen kezdték volna az edzést, meggondolta magát.

Ez abban az időszakban történt, amikor egy kiadós nyár végi zápor özönvízszerűen zúdult le a fővárosra, és száguldó folyóvá változtatta a Szentkirályi utcát, elöntve az utcaszint alatti edzőtermet.

Első edzésemre így Újpesten került sor, és miután kollégámmal a nagy dugó miatt késve megérkeztünk a távoli helyszínre, sietve átöltöztünk, és Csaba kiadta a „parancsot” a bemelegítésre, kiderült, hogy

az előre-hátra ugrálás is nehézséget jelenthet, ha valaki éveken keresztül mozgásszegény életmódot folytatott.

Bartha Barna kettlebell

Több, mint 15 éve egy lapkiadó cég szerkesztőjeként irodai munkát végeztem, és amikor nem a szerkesztőségben ültem az íróasztalomnál, rendszerint autót vezettem vagy otthon a kanapén heverve olvastam vagy tévéztem.

Negyvenhárom éves voltam ekkor, sokak szerint túl öreg ahhoz, hogy valódi változást érhessek el erőnléti állapotomat illetően.

De szerencsére ezt az edzőm - Csürke Csaba - és én sem így gondoltuk. Bár biztos vagyok benne, hogy kezdeti produkciómat látva Csaba sem volt meggyőződve arról, hogy sokáig bírom majd a gyűrődést…

Ami engem illet, és ami természetesen nem volt a homlokomra írva, ekkor már évek óta gondolatban készültem rá, hogy sportolni kezdek, de nem volt könnyű kilépni a komfortzónámból.

Elhatározásomat elsősorban egészségügyi szempontok befolyásolták. Három évvel korábban egy immunológiai vizsgálat lezárásaként végzett rutin röntgenfelvétel alapján egy SPA nevű, idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegséget diagnosztizáltak nálam. A betegség jellemzője az ízületek és a szalagok elmeszesedése, aminek következménye egyes súlyosabb esetekben a botmerev gerinc kialakulása is lehet.

A szakirodalom a rendszeres gyógytornát, testmozgást ajánlja, ami megelőzheti a súlyosabb állapot kialakulását.

Abban azonban már akkor is biztos voltam, valami nagyobb kihívásra lesz szükségem, ahhoz, hogy eredményt érjek el, annál mint hogy hetente néhányszor kimegyek futni, vagy lejárok a haverokkal focizni.

Így kapóra jött a kettlebell és Csaba edzésmódszere, ami az első félévben néha tényleg teljesítőképességem határain túlra vezetett, de szerencsére a kitartásom és az edzések után tapasztalt pozitív testi- és lelkiállapot mindig elegendő erőt adott a folytatáshoz.

Bartha Barna kettlebell

Hozzá kell tenni, hogy Csaba a személyre szabott edzésprogram összeállításakor a mai napig figyelembe veszi deréktáji problémáimat, és lassú de fokozatosan emelkedő terhelés mellett igyekszik javítani erőnlétemet.

Hogy mekkora változás történt egészségi állapotomban az edzések megkezdése óta, talán az jelzi a legjobban, hogy

évek óta semmilyen kivizsgáláson nem jártam, hát és egyéb ízületi fájdalmaim gyakorlatilag teljesen megszűntek,

és a legkritikusabb deréktáji szakaszon is nagyon ritkák a kisebb panaszok.

Mindenkinek, aki valódi változást szeretne tapasztalni fizikai állapotában, vagy jobb teljesítményt szeretne elérni munkájában, esetleg erősíteni kívánja érdekérvényesítő képességét, határozottabb emberré szeretne válni, szívből ajánlom a kettlebellt és Csürke Csaba edzéseit. Mindezt elsősorban saját tapasztalataimra hagyatkozva állíthatom, hozzátéve, hogy nagyon hálás vagyok edzőnknek azért, hogy a kezdeti gyenge fizikai állapotom ellenére is lelkiismeretesen foglalkozott velem, és elősegítette erőnléti állapotom és egészségem fejlődését."

Én személyszerint nagyon örülök Barna egészségének és gratulálok az eddigi teljesítményéhez!

Ha Te is ki akarod próbálni a kettlebell jótékony hatását, gyere le hozzánk és próbáld ki! Az első óra ingyenes.