Állapotüzenet

Submissions for this form are closed.

Kezdő kettlebell edzés

Kettlebellek

Ha megérett benned az elhatározás, hogy sportolj, akkor a tanácsom az, hogy a kettlebellel kezdd. Hogy miért? 

  • nemtől és kortól függetlenül bárki űzheti
  • könnyen elkezdheted, az alapmozdulatokat gyorsan meg fogod tanulni
  • használatával rengeteget fejlődik a mozgáskoordinációd
  • a magas intenzitású edzéssel rengeteget fogyhatsz
  • hatékonyan és eredményesen segíti az izomerõ növelését

Kezdő kettlebell edzéseket indítunk 2020. február 3-án és 4-én a Szentkirályi u. 10. szám alatt. Az első óra ingyenes! JELENTKEZÉS

A kettlebellben az is jó, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit keres. Pontosabban, lehet még nem is tudod mit keresel, csak változtatni szeretnél. Éppen ezért elmondom röviden, mire számíthatsz, ha életmódváltás előtt állsz. Azért írok erről, hogy megkönnyítsem a döntést ahhoz, hogy elindulj a terem felé. 

A testedzés egy eszköz arra, hogy erősebbé, izmosabbá, kitartóbbá válj, és megtanulj fókuszálni. Tehát egy edzés nem csak arról kell hogy szóljon, hogy fizikailag változz, hanem arról is, hogy mentálisan is fejlődj és erősödj. 

Előzetes felmérés

Az első e-mail váltás alkalmával, meg szoktam kérdezni, hogy mi a fő motiváció. Fontos tudnom, miért akarsz edzeni. Ez meghatározza a motivációdat az edzéseken. Nagyon fontos tisztázni azt, hogy miért is jössz le a terembe.

Másik fontos dolog, hogy ez előtt sportoltál-e? 

A harmadik kérdés, hogy van e esetleg fizikai korlátozó sérülésed, vagy esetleg bármi olyan betegség ami az edzés szempontjából fontos lehet.

Előfordul, hogy valaki szégyell valamit, és nem meri elmondani, pedig ez nagyon fontos, hiszen az egészségedről és az életedről van szó. Meg az enyémről is. Miután ezt tisztázzuk, jöhet az első órád. 

Kettlebell férfi

Mi történik egy első edzésen?

Egy alapos, közös bemelegítés után, pár szóban elmondjuk, hogy mik az alapszabályok az edzés során. Mesélünk kettlebellről és az sport eredetéről. De ha nem akarod húzni az időt ezzel, inkább most nézz utána.

Az első órán az alapmozgásokat vesszük át. Ilyen például a guggolás, és  hogy hogyan vegyél fel egy súlyt a földről. Nagyon egyszerűnek tűnik, pedig nem az.

Ha ezek már jól mennek, akkor edzettségi szinttől függően 4-6 alapgyakorlatot veszünk át, és ebből állítunk össze egy rövid köredzést az óra utolsó kb.15-20 percében.

Nem haladunk gyorsan, hiszen elmélet is tartozik a mozgáshoz. Nekem nagyon fontos, hogy tudd, mit miért kell csinálnod, vagy mit miért nem szabad csinálnodj. Sok szó esik majd a sérülések elkerüléséről. A sérülések megelőzése érdekében a gyakorlatokat több esetben lassan végezzük, hogy legyen idő a koncentrációra. 

Fontos, hogy tudd a mozgások hátterét, azt hogy mikor milyen izomcsoport dolgozik, és mit fejlesztünk éppen. Beszélünk a légzés szerepéről és hatásáról. Ezután kezdjük el a különböző gyakorlatok megtanulását. 

Kettlebell nő

Komplex fejlődés

A kettlebell egy nagyon hasznos eszköz arra is, hogy a koordinációs képességeid fejlődjenek. Talán ez az egyik legjobb eszköz erre, mivel nagyon nagy szerepe van a mozgásharmóniának a technikák elvégzése közben. 

Miért fontos ez? Mert mint tudjuk az agy irányítja a mozgást. Illetve a tanult mozgások motorikusak és automatikusak, de szoros összefüggésben vannak az idegrendszerrel. A jelen agyműködésünk fejlettége összefüggésben van azzal is, hogy kisgyermek korunkban hogyan fejlődtünk. 

Vannak mozgási fázisok, amik ha kimaradnak, vagy nem voltak fejlesztve kellőképpen, akkor hatással lehetnek a mostani agyműködésünkre is. Tehát jelen képességeid garantáltan fejlődni fognak mind fizikálisan, mind mentálisan a kettlebell hatására. 

Az edzéseken alapelvünk a fokozatosság. Nem fogunk tőled többet kérni, mint amit elbírsz viselni. Nem mondom hogy könnyű lesz, de nem az a cél, hogy belehalj, hanem hogy megismerd ezt a remek eszközt.

Az edzést egy alapos nyújtással zárjuk, ami kiemelten fontos minden sporttevékenységet követően. Ez után eldöntheted, hogy van-e kedved folytatni velünk az edzést. Vállalod a kiképzést? 

Én örülnék, ha igen. Várunk szeretettel. AZ ELSŐ ÓRA INGYENES!